חדשות האוכל 
קיץ בתוך חורף: בר הוואי ראשון נפתח בארץ, והוא ממש לא גימיק 

קיץ בתוך חורף: בר הוואי ראשון נפתח בארץ, והוא ממש לא גימיק

 
חדשות האוכל |
 

מנות מהוואי, מאה סוגי רום, קוקטיילים משוגעים וספוט מעולה להשווצות באינסטוש הם רק חלק מהחוויה שמרכיבה את הביקור בהונלולו, הטיקי בר שמחזיר את הקיץ ללב תל אביב

 
 
 
 
 
 
 
 
 
הרום מטרינדד, הבריזה מהטיילת של תל אביב
 הרום מטרינדד, הבריזה מהטיילת של תל אביב   צילום: הונלולו, אסף קרלה 
 
 

אם טרם יבשו דמעותיכם מסגירתו המצערת של "טראק דה לוקס", שמילא את כיכר דיזנגוף טרום השיפוץ בריחות בשר מעושנים, סיכוי סביר שהדייר החדש באותו ספוט ייבש אותן סופית. אחרי הכל - מתי בפעם האחרונה ישבתם בטיקי בר, התבסמתם מקוקטיילים היישר מהוואי, אכלתם פוקי והזזתם את הגוף בהרמוניה מושלמת כאילו לצווארכם שרשרת פרחים? אם "פוקי" או "טיקי" עדיין לא נכנסו ללקסיקון שלכם, אנחנו כאן: טיקי הוא ז'אנר בתרבות הפופ האמריקאית ששואב השראה מהאיים הפולינזיים, מה שאומר המון הוואי בעיניים, צבעוניות משמחת, מוזיקה מרימה, המון רום שמרכיב קוקטיילים טרופיים על בסיס תבלינים וסירופ פירות, וגם וקולינריה הוואייניקית. כאן נכנס לתמונה ה"פוקי", שמייצג אוכל רחוב מהוואי ומגיע בדמות קערה עמוסת דג נא, פירות, ירקות, אבוקדו, אצות וגם אורז שיעזור לנייד את הכל אל עבר הפה.

 
ממלכת הרום החדשה של תל אביב. קוקטייל בהונלולו
 ממלכת הרום החדשה של תל אביב. קוקטייל בהונלולו   צילום: הונלולו, אסף קרלה 
 

זה נשמע אולי קיטשי ומתקתק, אבל חצי שעה לתוך הבילוי הלילי וגם אתם תיסחפו לאווירת העצלתיים ותמצאו את עצמכם מתאהבים מחדש ברום, מצרך חובה שמוגש כאן בהיר, כהה, נקי, מתובל, צעיר או מיושן. למעשה, מבט קצר לבר ותגלו יותר ממאה סוגי רום, כולל כאלה שהגיעו לכאן בדרך לא דרך ומוגשים רק ליודעי חן מחודדי לסתות. השאר יוכלו להזמין את הרום בצורתו הנקיה או כבסיס לאחד משמונת הקוקטיילים שנרקחו כאן בהשראת תרבות הטיקי (42-54 שקלים). ברשימת המגניבים ביותר: דארק אנד סטורמי (49 שקלים) על בסיס תערובת רומים, פלרנום, ג'ינג'ר ביר וליים; דה פירסט אפל (54 שקלים) על בסיס סיננט ג'רמיין, שרי, שרטרז, מזקל, קמומיל, תפוח ירוק וליים וגם פיינקילר (44 שקלים) על בסיס אפלטון, אל דוראדו 3, קוקוס, פסיפלורה, שקדים, אננס וליים. אם הרשימה נשמעת לכם מתוקה מנשוא, תמיד תוכלו לאתגר את הברמן ברקיחת קוקטייל בהתאם לתשוקה הרגעית או ללכת על אגף הרומים המעושנים הקשוחים.

 

מאחורי הקונספט הצבעוני עומדים קברניטי חיי הלילה של תל אביב, ובראשם יותם שילה (דאבל סטנדרט), מוש בודניק (סושייל קלאב) ורוסקו רז ושלומי בונפילד (ספייסהאוס), כשעל הפן הקולינרי אחראי דור אבן (הרברט סמואל, טאייזו ופלורנטין האוס), מה שאומר שאוכל הוא לא מלווה אלא חלק בלתי נפרד מהחוויה. ברוח הטיקי ובחסות האווירה הצבעונית תמצאו בתפריט מנות קטנות יותר פחות, צלחות חלוקה וחיבה עזה לדגים נאים. אגף הראשונות כולל רשימה מגרה של טאקו במילויים שונים (46-58 שקלים) כולל שרימפס טמפורה בקרם פלפלים צהובים, שווארמה סלמון, פרגית, פטריות יער על קרם צ'יפוטלה או סינטה צרובה. באגף החלוקה תמצאו סלט קאריבי עם גזרים, זוקיני, דייקון, מלפפון, כוסברה, ויניגרט סויה וקשיו עם פרמזן (46 שקלים); סלט פפאייה ברוטב בוטנים וליים (48 שקלים) וגם פיצה טורטיה עם טרטר טונה (49 שקלים).

 

 
מקום טוב לשרוץ בו לקראת סוף החורף. קערת פוקי בהונלולו
 מקום טוב לשרוץ בו לקראת סוף החורף. קערת פוקי בהונלולו   צילום: הונלולו, אסף קרלה 
 
 

על תקן המייצגות מהוואי מתפקדות שתי מנות גדולות ומשביעות יותר: המבורגר שעשוי מטרטר ספייסי טונה בתוך לחמניית אורז בציפוי טמפורה (58 שקלים) וקערת פוקי סלמון, חברנו מתחילת הכתבה, שמגובה באבוקדו, כרוב סגול מוחמץ, כוסברה, תירס, מלפפון, אורז סושי ואצה בציפוי טמפורה (56 שקלים). אם באתם לנשנש בקטנה עברו ישר לצד שמאל של התפריט, שם תמצאו מיני כיסונים אסייתיים דוגמת הר גאו במילוי שרימפס, גיוזה במילוי עוף או בגרסה צמחונית וגם הפצעה מושחתת מארצו של הדוד סם: צ'ילי צ'יז פרייז שמגיע עם פרמזן, צ'יפוטלה ורוטב צ'דר. את אגף הקינוחים נשאיר לכם לגלות לבד, רק נרמוז שלוקחים בו חלק קורנפלקס, שוקולד ועוד קצת שוקולד. אולי לא הוואי קלאסי, אבל בהחלט עוזר לספוג את כמויות הרום שיזרמו לכם בעורקים לקראת סוף הארוחה.

 

הונלולו - כיכר דיזנגוף, תל אביב

 

 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by