אוכל - מובייל 
דווקא בחורף: מסעדות מעולות באילת שאתם לא מכירים 

דווקא בחורף: מסעדות מעולות באילת שאתם לא מכירים

 
אוכל - מובייל |
 

האיטלקית עם הפיצה הכי טובה, הדוכן המושלם לקבלת שבת ומזללת ההמבורגרים שתעשה נעים בבטן לקרניבורים אבל לא רק. נוסעים לחופשה חורפית? קבלו את המסעדות הכי טובות באילת

 
 
 
 
 
 
 
 
 
אווירה אירופאית, לוקיישן ים תיכוני. פלטת בשרים וגבינות בלה קוצ'ינה,
 אווירה אירופאית, לוקיישן ים תיכוני. פלטת בשרים וגבינות בלה קוצ'ינה,   צילום: יעל רייף 
 
 

לפעמים אנחנו קצת מצטערים בשביל אילת שיצא לה שם של יקירת המתבגרים בחודשי החופש הגדול. האמת הלא ידועה היא שאילת יפה גם בסתיו, מסתורית וצנועה בחורף ופורחת באביב - כל זה מינוס המסיבות, התיירות ההמונית והמחירים שנוהגים לעלות ביחד עם מסת התיירים שיורדים לעיר הדרומית. הוסיפו לזה את התיירות המאסיבית שמגיעה מאירופה בפחות מ-100 דולר לכרטיס, וקבלו את התקופה הזוהרת ביותר שחוותה העיר הדרומית בשנים האחרונות, גם כשהמעלות לא נוסקות.

 

>> דרום חלום: ארוחות הבוקר הכי טובות באילת


הודות לכל אלה בצירוף השתפרותו המשמעותית של החך הישראלי, הקולינריה המקומית מראה גם היא התחדשות והתרעננות, ולצד מוסדות ותיקים דוגמת "המאנקיס" ו"המפלט האחרון", נפתחים בשקט מקומות שמצליחים לרגש גם גרגרנים גבוהי אף ומביני עניין. מאיטלקית מצוינת דרך מזללה מושחתת ועד מסעדה שמדמה סמטה צרפתית - קבלו את המסעדות המומלצות ביותר באילת, בלי אף מילה על השחקנים הוותיקים.


האיטלקית הטובה בעיר: מסעדת פסטורי

 

האמת, קצת התלבטנו אם לסווג אותה כרומנטית או משפחתית. חדר אחד במקום היפה והכה פופולרי הזה מוקדש למשפחות על כל המשתמע מכך - כולל בלגן של ילדים. אבל אם ממשיכים ישר ועוקפים אותו מגלים חלל שונה לגמרי עם אווירה רומנטית שתעצים כל דייט ראשון, פסלים עדינים, צמחיה וגגות רעפפים שמדמים שיטוט בכפר אירופאי למהדרין. עד כאן העיצוב, כי לאוכל מגיעות לא פחות מחמאות. שום דבר כאן לא מתיימר, מתאמץ או מזיע מניסיון להיות מתוחכם. האוכל פשוט וטוב, מבוצע היטב, עושה חשק לטעום עוד ועוד מהתפריט וגם נדיב במידותיו.

 

 
שומרת על יציבות כבר שנים. רביולי נרו במסעדת פסטורי
 שומרת על יציבות כבר שנים. רביולי נרו במסעדת פסטורי   צילום: יעל רייף 
 

קחו למשל את תפריט הראשונות. בזמן שבכל טרטוריה איטלקית שולטים ביד רמה הבוראטה והארטישוק, כאן הראשונה הפופולארית ביותר היא ה"רביולי נרו" (62 שקלים), מנה יפהפייה וטעימה להפליא של רביולי שחור פתוח ובתוכו שרימפס קצוץ עם מסקרפונה ויוגרט עזים. מנה ראשונה נוספת ששוברת את שגרת האיטלקיות הקלאסיות היא ה"רוטיליו ספינאצ'י" (54 שקלים), המורכבת מרולדת פסטה שנחתכה לגלילים קטנים, ובתוכם תרד וריקוטה עם קרם תרד עדין מעל הכל. מתנור האבן יוצאות פיצות נהדרות וגבוהות שוליים עם קריספיות טובה וגוף אלסטי ונעים ללעיסה, כזה שמחזיק בגאון את התוספות. אם אתם בענייני הרפתקאות, אל תוותרו על הפיצה עם תפוחי אדמה, ערמונים, בשמל כמהין, מרווה ושמנת חמוצה (64 שקלים). מדובר באחד הביסים הכי מקוריים שתפגשו בעולם הפיצות.


ממלכת ההמבורגרים המושחתים: ברביס

 

יש מזללה אמריקאית ויש את אם כל המזללות. האחרונה תקעה יתד באילת, והפכה מאז למעונם הרשמי של חובבי ההמבורגר שאוהבים את הקציצה שלהם מגובה בערימת בייקון, צ'דר נמסה, אננס או אולי אפילו במילוי מוצרלה שמנמנה. ברביס היא אמנם מוסד קולינרי מוכר בקרב תושבי העיר, אך מסתבר שלא הרבה תושבי חוץ מכירים את המזללה החמודה הזאת, שמקיימת את השילוש הקדוש: תפריט מגוון שיתאים לכל העדפפה, מנות גדולות ומחירים נעימים לכיס.

 

 
אם כל התשוקות. המבורגרים בברביס
 אם כל התשוקות. המבורגרים בברביס   צילום: יעל רייף 
 
 

חוץ מהמון סוגי המבורגר בגדלים ובהרכבים שונים, תמצאו במקום גם סטייקים, שניצלים מנות דגים ואפילו ערימת פירות ים מטוגנים (65-124 שקלים). יש גם ראשונות (16-48 שקלים) ומבחר מנות צמחוניות, אבל שווה להשאיר מקום בבטן לגאוות המקום: קולקציית המבורגרים עם תוספות ומילויים מובנים (65-69 שקלים), שמגיעים כערימה שזועקת "צינתור". בין המומלצים: המבורגר רובן במילוי גבינת צ'דר ומעליו פתיתי בייקון קריספי וצ'דר מגורדת, המבורגר ים תיכוני במילוי מוצרלה, פרמז'ן, זיתים, אורגנו ובצל מטוגן, וגם המבורגר אנטיפסטי במילוי גבינת עיזים וחציל מטוגן ומעליו רצועות פלפל קלוי. קחו בחשבון שהקו המושחת ממשיך גם בתפריט הקינוחים, אז שווה להשאיר קצת ספייס בבטן למחסל הסופי: חטיף אימתני העונה לשם "אמריקן סניקרס קראנץ'" ומגיע עם חמאת בוטנים, קרם שוקולד חלב וגאנש שוקולד חם.

 

ברביס - תרשישי 19, אילת


לאכול בתוך סצנה מסרט צרפתי: מסעדת לה רו

 

אם יש משהו שתלמדו אחרי המסעדה השנייה שלכם בעיר - זה שבאילת כל המנות גדולות בצורה מופרכת. כמה מופרכת? מנה עיקרית אחת תספיק ל-2.5 אנשים בממוצע, מנה ראשונה ל-1.5 והקינוח הוא בכלל עניין משפחתי. במסעדת לה רו שנפתחה לא מזמן באזור המכונה "מרכז התיירות", המנות לא גדולות אלא עצומות, אבל את זה נשאיר להמשך כי הדבר הראשון שתופס את העין הוא העיצוב. דמיינו לעצמכם סמטה רומנטית בפריז עם תאורת פנסי רחוב, מרפסות עם תריסי עץ וחבלי כביסה, וגם מזרקה קטנה שמשמשת מקום מפגש לתושבי השכונה. קחו את הדימיון הזה והעתיקו אותו למרכז אילת. כבר בכניסה מתחילות העיניים לעבוד שעות נוספות תוך ניסיון להבין את ההבדל המטורף בין החוץ לפנים - סוג של ביקור באירופה מינוס הקור האופייני.

 

 
אל תוותרו על שלב הקינוחים. אקלח ארל גריי בלה רו
 אל תוותרו על שלב הקינוחים. אקלח ארל גריי בלה רו   צילום: יעל רייף 
 

בשונה מהעיצוב, התפריט הוא פיוז'ן טהור עם מנות דוגמת באן בטטה (32 שקלים), סלט קיסר (65 שקלים), קונכיות פרמזן במילוי דניס שמעשנים במקום, גבינת שמנת, ירקות וליים (56 שקלים) וגם טרטר טונה (58 שקלים) ורוסטביף מעושן צרוב עם חמאה ואיולי צ'יפוטלה (52 שקלים). העיקריות מחברות בין כמה קצוות עולם עם מנות דוגמת נודלס (64 שקלים) או קארי תאילנדי (72 שקלים), סלמון בקדאיף (94 שקלים) ואנטריקוט לצד כבד אווז (155 שקלים). לא משנה באיזו מדינה תדבקו - קחו בחשבון שאם תפריזו לא ישאר לכם מקום לקינוח הדגל, וחבל. "אצבעות ארל גריי" (42 שקלים) הוא קינוח יפהפה וטעים-טעים המורכב משני אקלרים ענקיים ממולאים בשוקולד לבן, ארל גריי ומוס אגוזי קשיו.

 

לה רו - עין החתול 3, אילת


טעם של פעם, אבל בקטע טוב: לה קוצ'ינה

 

לא משנה מתי תגיעו, סביר להניח שהמקום יהיה בתפוסה כמעט מלאה. ככה זה כשהנוף שסופגות העיניים הוא ים כחול, חול לבן והרבה רוגע מסביב, בגיבוי בריזה נעימה מהים שנמצא צעד וחצי מהשולחן. אם יושבים בחלל הפנימי עוברים חוויה שונה לגמרי שכוללת תאורה עמומה, אווירה רומנטית, ריהוט עץ כבד, מלצרים ותיקי גיל שיודעים דבר או שניים על תודעת שירות, ואפילו פסלים שזורקים אסוציאטיבית לאירופה הקלאסית. גם התפריט נאמן לאותה אג'נדה עם מנות דוגמת קרפצ'יו קלאסי (72 שקלים), מולים ביין לבן, ציר סרטנים, גבינת רוקפור, שמנת וגבינת פרמזן (74 שקלים) וסלט קפרזה קלאסי (56 שקלים).

 

 
ביצוע איטלקי קלאסי, הגודל ישראלי. ריגטוני פימונטזה בלה קוצ'ינה
 ביצוע איטלקי קלאסי, הגודל ישראלי. ריגטוני פימונטזה בלה קוצ'ינה   צילום: יעל רייף 
 

במסעדה איטלקית כמו במסעדה איטלקית מתפקדות הפיצות על תקן מנות ביניים, אבל אנחנו נמליץ לכם לחלוק אחת ולעבור ישר לאגף העיקריות, שם תמצאו מנות פסטה מסורתיות דוגמת פנה ארבייטה, טורטליני ציידים ורביולי ארבע גבינות (56-92 שקלים). גם אם היין עלה מהר מדי לראש והרעב נתן אותותיו, קחו בחשבון שהמנות ענקיות, ואם תקחו כל אחת עיקרית שלמה תאלצו לסחוב למלון דוגי בג ענק. כדי לחוות את החוויה הלה קוצ'ינית במיטבה - שבו בחוץ, הצטיידו בכוס יין מתוך התפריט המושקע, המתינו לשקיעה ורק אז פצחו בארוחה בלי לתת לעיניים הגדולות להתל בכם.

 

לה קוצ'ינה - טיילת רויאל ביץ', אילת


בירה ושרימפס מטוגן מול הים: פינה בים

 

אין צורך להזמין מקום מראש או להתהדר בבגדים אלגנטיים. פינה בים היא המקום האידיאלי להיזרק בו בבגדי חוף או קז'ואל, עייפות של אחה"צ, רעב שמתחיל להציק בבטן וחשק עז לשטוף את הכל בבירה קרה. כיאה לדוכן מזון בשיטת שירות עצמי שתפקידו להשביע במהירות עוברים ושבים שמשוטטים בטיילת, תמצאו בתפריט לא מעט אופציות מטוגנות דוגמת שרימפס, קלמארי, סרדינים, אנשובי, פיש אנד צ'יפס וגם ברבוניות שקופצות לסיר השמן ויוצאות ממנו פריכות וזהובות (40-70 שקלים למנה). אך הצד המפתיע של המקום שמתגלה רק אחרי נבירה מעמיקה בתפריט מוקדש לדגים טריים המוגשים אחרי סיבוב מהיר על הפלנצ'ה לצד אורז או צ'יפס (60-70 שקלים).

 

 
אל תתביישו לארוז ולקחת למלון. צלחת שרימפס וצ'יפס בפנינת הים
 אל תתביישו לארוז ולקחת למלון. צלחת שרימפס וצ'יפס בפנינת הים   צילום: יעל רייף 
 

למרות שמטרת המקום היא למלא את הגוף בהנאות פריכות, אגף שלם מוקדש כאן לסלטים (33-45 שקלים), כולל סלט קיסר עם חזה עוף, סלט אנשובי וגם סלטים עם הרכב שכולו מחווה לאייטיז: תירס גמדי, גזר, פלפלים בכל הצבעים, מלפפון, עגבניה וויניגרט שעוטף את הכל. אם אכילה עצלה מול הים היא לא הקטע שלכם, דעו שאת כל המנות ניתן לקחת גם בגרסת טייק אווי מאובטחת היישר לחדר המלון, שם תוכלו להתמסר לעונג הטיגון בחלל מחומם או ממוזג.

 

פינה בים - על הטיילת מתחת למלון דן, אילת

 

 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by