אוכל - מובייל 
כמו של סבתא, בלי הבלגן במטבח: 5 המסעדות העדתיות הטובות בארץ 

כמו של סבתא, בלי הבלגן במטבח: 5 המסעדות העדתיות הטובות בארץ

 
אוכל - מובייל |
 

טבחה בסלק, קובות כורדיות, קרעפלך פולני, קוסקוס שעובר מדור לדור ואפילו מקלובה מסורתית. במקום לעמוד שעות במטבח, הכירו את המקומות שיחזירו אתכם לילדות בביס אחד

 
 
 
 
 
 
 
 
 
המקום לשחזר בו טעמי ילדות. מסעדת ג'מילה
 המקום לשחזר בו טעמי ילדות. מסעדת ג'מילה   צילום: אופיר אמסלם 
 
 

אופיר אמסלם

 

אם כולנו כל כך אוהבים אוכל ביתי עדתי, כזה שמכינים בדיוק כמו שהכינו לפני כמה וכמה דורות, איך זה שהוא כמעט נשכח מהעולם? התשובה קצרה: אין לנו כוח או זמן להכין אותו. במציאות המודרנית הקפואה של שניצל מופשר ותערובת ירקות בשקית, קשה שלא להתגעגע לקציצות עליהן גדלנו, למרק של אמא, לתבשילים של אבא ולממולאים של סבתא, לא משנה מאיזו עדה הגעתם לעולם. זו כנראה הסיבה שבשנים האחרונות מסעדות אוכל ביתי מלאות בעוד ועוד אנשים שהבינו שעבור מחיר הגון אפשר לחוות נוסטלגיה ואפילו ליצור מסורת משפחתית חדשה, אמנם לא בבית אבל גם בלי כאבי גב ועמידה של שעות במטבח. אם הבטן והלב שלכם מתגעגעים ללוביה ב'לסלק, מרק רגל, ממולאים, סירים מהבילים של קובות וגם כבד קצוץ, הנה המקומות הטובים בארץ שישחזרו עבורכם את טעמי וריחות הילדות.

הקובות הכורדיות והבצלים הממולאים: ג׳מילה במבשרת ציון


בג'מילה נצמדים למסורת הכורדית, ועושים את זה מצוין. אורז, קציצות ותבשילי ירקות יש בשפע, אבל גולת הכותרת - כמו אצל כורדים אמיתיים - היא מנת הקובות והממולאים. על פי מסורת התיבול וההכנה הכורדית, לכל קובה סוג הבשר שמתאים לה וגם רוטב ייחודי. סיר הקובה סלק מדיף ניחוחות מתוקים, וביס אחד מהרוטב ימלא את הגוף בתחושה עילאית. הקובה חמוסטה מעוררת מיד זכרונות ילדות אצל בני העדה, ויש כמובן גם קובות בורגול מטוגנות שאי אפשר להפסיק לאכול. הממולאים הם כבר תורה שלמה ומוקפדת החל משלב הפרדת גלדי הבצל ועד מילוי עלי הגפן הניצבים ישרים כחיילים. אם התאהבתם במקום ואתם גרים רחוק, דעו שחלק מהקובות אפשר לרכוש הביתה במצב קפוא, ולבשל כל אימת שמתחשק ביס נוסטלגי בטעמי בית אמיתיים.


ג׳מילה - מצפה הבירה 44, מבשרת ציון

 

 
אוכל משביע שמעורר התקף נוסטלגי רגשני. מסעדת ג'מילה
 אוכל משביע שמעורר התקף נוסטלגי רגשני. מסעדת ג'מילה   צילום: אופיר אמסלם 
 

 

המקלובה הצמחונית והמלפוף החמצמץ: בישולי משפוחה



זאת אמנם לא המשפחה שלכם, אבל בעבור כמה שקלים תוכלו לקבל אוכל ביתי באווירה חמימה משלב קבלת הפנים ועד צאתכם הביתה שבעים ומפוטמים. למרות השם המזרח אירופאי, ב"משפוחה" מגישים אוכל ערבי אותנטי - החל ממקלובה צמחונית זרועת כרוביות מתובלות בבהרט, דרך חצילים ממולאים, מרקים משתנים ב-10 שקלים ועד לקבב מתובל בניחוח קינמוני וגם מלפוף חמצמץ (עךי כרוב במילוי אורז) שאי אפשר להפסיק לאכול. מנת הדגל של המקום היא לשון הפר, עלה פופולרי במטבח הערבי שאחראי ללא מעט תבשילים ודורש תשומת לב בניקיון הקוצים שמכסים אותו. אם תגיעו בשישי תוכלו למצוא אותו יחד עם כל הממולאים שיש למטבח הערבי להציע. בהתאם ללוקיישן בלב תל אביב, תמצאו כאן גם מבחר נאה של מנות צמחוניות ואפילו חמין מהביל ביום שישי.


בישולי משפוחה - אבן גבירול 3 פינת מרמורק, תל אביב

 

 
מטבח ערבי אותנטי עם הפצעות מזרח אירופאיות. מרק ירקות בבישולי משפפוחה
 מטבח ערבי אותנטי עם הפצעות מזרח אירופאיות. מרק ירקות בבישולי משפפוחה   צילום: אופיר אמסלם 
 
 

 

הקוסקוס המעולה והלימונדה הסודית : בכור את שושי



הסיפור של המקום מתחיל לפני 57 שנה, כשסבא בכור החליט לפתוח את הסניף הראשון של המסעדה בפרדס כץ, ולמלא את האזור בניחוחות שקיבצו את יוצאי טריפולי סביב סירי קוסקוס מהבילים. מאז ועד היום מגישים במקום אוכל טריפוליטאי אותנטי המתבשל לילה שלם בתערובת תבלינים מיוחדת שאותה מכינים על פי מתכון של סבא בכור בכבודו ובעצמו.

למרות שלמסעדה מספר סניפים באזור גוש דן, את הקוסקוס, הטבחה בסלק ואת שאר המנות מכינים עדיין הילדים והנכדים בכל בוקר מחדש כדי לשמר את הטעמים האותנטיים. חוץ מתבשילים כבדים שיגרמו לכם לפתוח כפתור במכנסיים, גם הלימונדה האלמותית שמכינים מלימונים שגדלים בחצר מהסעדה בחיזוק מי ורדים היא מצרך חובה עם או בלי עראק. קינוח אמנם אין במקום, אבל אם חשקה נפשכם בברכה מאיציק, סילבי או שאול - הדורות הממשיכים, רק תגידו והם מיד ירססו עליכם תרסיס סודי שלדבריהם עובד בכלל לא רע. את החלק הטוב ביותר שמרנו לסוף: במסגרת פתיחת סניפים נוספים למסעדת האם החלו להפעיל במקום שירות משלוחים ברחבי תל אביב, רמת גן, בת ים וחולון.

 

בכור את שושי - אבוחצירה 10 בני ברק | יד חרוצים 10, תל אביב | ז׳בוטינסקי 64, פתח תקווה

 

 
מתכונים שעוברים מדור לדור. קציצות במסעדת בכור את שושי
 מתכונים שעוברים מדור לדור. קציצות במסעדת בכור את שושי   צילום: אופיר אמסלם 
 

הלחוח, מרק הרגל ותבשיל הריאות: מסעדת מזעקי ברחובות


הכניסה למסעדה היא פסיעה החוצה מתוך מכונת זמן שהזניקה כמה עשורים אחורה. את המסעדה התימנית ירש שמעון מהוריו, ואם מחשבים את הפז"ם מיום הפתיחה, מגיעים בקלות ל-40 שנות מרק רגל, תבשילים וגם חילבה שאין שנייה לה בסביבה. בתבשיל הריאות והקורקבנים מתגאה שמעון כאילו היו ילדיו, על הדג ממליץ למי שמחפש מנה קלילה יותר, ומי שאוהב טעמים תימניים אותנטיים מתכבד בצלחת מרק רגל מהביל הישר מידי הבעלים. את הסלוף והלחוח הוא אמנם קונה מהמאפייה הסמוכה, אך את הסחוג הקשוח והחילבה המוקצפת הוא מכין במקום כל יום מחדש, ואין מנה שמושלמת בלעדיהם. המקום, לדברי שמעון, פתוח כל עוד השמש זורחת חוץ מבימי שישי ושבת, ואם אתם בסביבה דעו שאפשר לקחת את כל הטוב והמתובל הזה הביתה ולשחזר את החוויה הריחנית עם כל בני המשפחה.

 

מזעקי - ארלוזורוב 58, רחובות

 

 
מרקים מתובלים וחילבה מופלאה. מרק בשר במסעדת מזעקי
 מרקים מתובלים וחילבה מופלאה. מרק בשר במסעדת מזעקי   צילום: אופיר אמסלם 
 

 

הכבד הקצוץ, הקערפלך והקארי המסורתי: הדס קיטשן



מחלון המטבח שמשקיף על המסעדה ניתן לזהות בקלות את הדס, שמוציאה מנה אחר מנה בקפדנות ובתשומת לב יתרה. חוץ מארוחות הבוקר והצהריים הנדיבות שמוגשות כאן ומחברות בין כמה עדות ללא העדפה לכאן או לכאן, אצל הדס תמצאו גם ריבות, חמוצים ואפילו קינוחים שאפשר לקחת הביתה לבקשת הקהל. הדס אמנם מגיעה מבית אשכנזי, אבל בישראל כמו בישראל גם אצלה במטבח יש קיבוץ גלויות: קישקע וחמין ביום שישי, קציצות בקארי שיזכירו לכם את הטיול למזרח ואפילו חצ'פורי גאורגי מסורתי, כבד קצוץ, קרעפלך ומוסקה בלקנית אמיתית. המקום אמנם מתפקד כמסעדה עם מנות קטנות וגדולות יותר, כולל אגף מתוקים שלא יבייש בית קפה, אבל אנחנו נספר לכם שאת כל המנות, כולל הממרחים המעולים, אפשר לרכוש הביתה לפי משקל, והנה חסכנו לכם שעתיים עמידה ביום שישי במטבח.

 

הדס קיטשן - שינקין 48, גבעתיים

 

 

 
תערובת נהדרת של כמה עדות ומטבחים. שניצל ואורז בזעפרן בהדס קיטשן
 תערובת נהדרת של כמה עדות ומטבחים. שניצל ואורז בזעפרן בהדס קיטשן   צילום: אופיר אמסלם 
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by